Dalian Shantai Service Hotline

400-8250699

Service Hotline

Search

Dalian Shantai Service Hotline

400-8250699

Service Hotline

Email / info@dlshantai.com

Address of Dalian Head Office: Room 801, No. 100, Shengli Road, Xigang District, Dalian

Factory Address: No. 299, Guangxin Road, Pingsha Town, Gaolan Port Economic Zone, Zhuhai City

Powered by : www.300.cn

Copyright © 2019 Dalian Shantai New Industrial Co., Ltd.    粤ICP备19040169号

SCAN QR CODE ATTENTION

>
>
Case Appreciation-Weihai Citizen Cultural Center

Case Appreciation-Weihai Citizen Cultural Center

Author:
Dalian Taishan New Industrial Co., Ltd.
Source:
Dalian Taishan
Release time:
2021/11/11
Page view
[Abstract]:

       

       The Weihai Citizen Cultural Center project has a total construction area of ​​63314.39 square meters, four floors above ground, one basement level, the main body is 32 meters high, the cone is 50 meters high, the north-south length is 182.7 meters, the east-west length is 93.8 meters on the south and 69.4 meters on the north, including women and children. Activity center, art gallery, museum and many other parts. An amorphous silicon photovoltaic power generation system is installed in the middle of the roof. The four corners and the middle of the roof are the highest points, which are lowered toward the downfall to form a hyperbolic roof. The entire photovoltaic power generation system covers an area of ​​more than 7,800 square meters and is composed of 2494 amorphous silicon thin-film solar cells in series and parallel. The surrounding color glass is used to ensure the continuity of the roof wave effect.


  The photovoltaic glass module adopts a quadrilateral fitting curved surface, which not only satisfies the unaffected power generation function, but also ensures that the building performance remains unchanged. The design and application of the rooftop photovoltaic system is the finishing touch of the building in terms of appearance and function. Weihai Citizen Cultural Center is currently the world's largest amorphous silicon BIPV grid-connected single green building project. It was completed in 2009 with a peak power of 480kW and an annual power generation capacity of 330,000 kWh. The electricity generated by the system can account for 6% of the electricity consumed by the entire civil cultural center, which is mainly used for lighting and part of the office, so that 118 tons of standard coal can be saved every year, 327 tons of carbon dioxide, 9.8 tons of sulfur dioxide, and 780 kg of nitrogen oxides can be reduced. The social and economic benefits are very considerable. In 2008, it was listed as the first batch of "Renewable Energy Building Application Demonstration Projects" by the Ministry of Housing and Urban-Rural Development and the Ministry of Finance. It is a model of green buildings and has become a new landmark building in Weihai. Not only is it enjoyed by visitors, it has also become a technical benchmark in the industry. And won the 2010-2011 "China Construction Project Luban Award", and is currently the only photovoltaic building integration project that has won the Luban Award.

Previous article:
Next article: